Chorizo na liściach sałaty
Chrupiące chorizo na liściach sałaty to kolejna propozycja na szybkie i smaczne tapa, które śmiało możemy podać zarówno przy okazji wykwintnej kolacji jak i ogrodowego przyjęcia przy grillu 🙂
Składniki :
- 1 mała sałata rzymska (gem lettuce)
- Chorizo pokrojone w plasterki
- Cebula pokrojona w piórka
- Pomidory pokrojone w kostkę
- 1 łyżeczka wytrawnej sherry (opcjonalnie)
- Oregano, bazylia do smaku
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Sałatę dzielimy na listki, dokładnie myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę, gdy zmięknie dodajemy drobno pokrojone pomidory i sherry, potem szczyptę oregano i bazylii i dusimy przez 3-5 minut. W międzyczasie na drugiej patelni smażymy plasterki chorizo.
Na liściu sałaty układamy chorizo i cebulkę z pomidorami. Podajemy ciepłe.Gotowe!
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
wspaniała przekąska! bardzo lubię takie lekkie i pyszne smakołyki 🙂
Komentarz - autor: Paula | 15 Maj, 2010 |