Monikucha online

Chorizo na liściach sałaty

Chrupiące chorizo na liściach sałaty to kolejna propozycja na szybkie i smaczne tapa, które śmiało możemy podać zarówno przy okazji wykwintnej kolacji jak i ogrodowego przyjęcia przy grillu 🙂  

Składniki :

  • 1 mała sałata rzymska (gem lettuce)
  • Chorizo pokrojone w plasterki
  • Cebula pokrojona w piórka
  • Pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 łyżeczka wytrawnej sherry (opcjonalnie)
  • Oregano, bazylia do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

Sałatę dzielimy na listki, dokładnie myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę, gdy zmięknie dodajemy drobno pokrojone pomidory i sherry, potem szczyptę oregano i bazylii i dusimy przez 3-5 minut. W międzyczasie na drugiej patelni smażymy plasterki chorizo.

Na liściu sałaty układamy chorizo i cebulkę z pomidorami. Podajemy ciepłe.Gotowe!

ZOBACZ  RÓWNIEŻ:

   

15 Maj, 2010 - Posted by | kuchnia śródziemnomorska, o jedzeniu i piciu, tapas, zakąski | , ,

1 komentarz »

  1. wspaniała przekąska! bardzo lubię takie lekkie i pyszne smakołyki 🙂

    Komentarz - autor: Paula | 15 Maj, 2010 | Odpowiedz


Dodaj komentarz