Monikucha online

Surówka z marchwi po indyjsku

Idąc dalej hinduskim szlakiem, dzisiaj propozycja na super szybką surówkę z marchewki, którą możemy podawać nie tylko do curry 🙂

Składniki :

  • 2 duże marchewki, starte
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • sok z ½ cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy gorczycę. Smażymy, aż gorczyca zacznie wyskakiwać z patelni, wtedy olej razem z nasionami łączymy z marchewką.

Solimy i pieprzymy do smaku.

ZOBACZ  RÓWNIEŻ:

    

12 Maj, 2010 - Posted by | kuchnia hinduska, o jedzeniu i piciu, wegetariańskie

2 Komentarze »

  1. Jak ja lubię Twoje egzotyczne dania:)

    Komentarz - autor: wiosenka27 | 12 Maj, 2010 | Odpowiedz

  2. wygląda ciekawie… zapisuję ten przepis 🙂

    Komentarz - autor: Paula | 12 Maj, 2010 | Odpowiedz


Dodaj komentarz