Pizza z mozzarellą, kurczakiem, chili i rukolą
Dzisiaj kolejna propozycja dla miłośników domowej pizzy 🙂
Składniki:
- ser mozarella
- pieczona w ziołach prowansalskich pierś kurczaka
- zielona papryczka chili
- pomidorki koktajlowe
- czerwona cebula
- suszone pomidorki
- rukola
- sos pomidorowy
- ciasto na pizzę
Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto na pizzę według przepisu, który znajdziecie tutaj.
Na rozciągnięte ciasto nakładamy przygotowane wcześniej składniki, oprócz rukoli, którą nakładamy 5 minut przed wyjęciem pizzy z piekranika.
Pieczemy w 200ºC przez 15-20 minut. Przed krojeniem i podaniem posypujemy parmezanem i czekamy aż pizza lekko ostygnie. Smacznego!
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Oh my God! Wspaniała!;-)
Komentarz - autor: grumko | 25 sierpnia, 2010 |
Naprawdę wygląda imponująco Twoja pizza więc tylko wyobrażam sobie jak musi fantastycznie smakować:)
Komentarz - autor: wiosenka27 | 25 sierpnia, 2010 |
Uwielbiam pizzę :)Ja daję surową rukolę na pizzę, nie wiem jak smakuje podpieczona, pewnie tak samo … Właśnie jest u mnie teściowa i pierwszy raz jadła rukolę, bardzo jej do gustu przypadła … weszłam w tą wizytę bez planów kulinarnych i tak się zastanawiam czy nie zaryzykować i pizzy nie zrobić.
Komentarz - autor: Nobleva | 25 sierpnia, 2010 |
a wiesz, wczoraj chcieliśmy zjeść taką samą, niestety była bez rukoli bo nikomu się nie chciało iść do sklepu (;
Komentarz - autor: viridianka | 25 sierpnia, 2010 |
nie powiem robi wrażenie. te wszystkie kolory;)
Komentarz - autor: Panna M | 25 sierpnia, 2010 |
Wspaniale wygląda!
Komentarz - autor: edysia79 | 25 sierpnia, 2010 |
piękne zdjęcia! po prostu fenomenalne! a ta pizza jak się na nich prezentuje. z gracją, pełna wdzięku, uroku i smaku! a jaka kolorowa.. ;]
Komentarz - autor: karmel-itka. | 25 sierpnia, 2010 |
uwielbiam pizze
chętnie bym sie poczęstowała !
Komentarz - autor: dorota20w | 25 sierpnia, 2010 |
wyglądają pięknie! kolorowe i smakowite
Komentarz - autor: Paula | 25 sierpnia, 2010 |
ach jak pysznie wyglada 😉
Piekne zdjecia!
Komentarz - autor: gosiaa99 | 25 sierpnia, 2010 |