Monikucha online

Ryba w stylu Sarciado

WH3A9745 copy

Ryba w stylu Sarciado (Sarciadong Isda lub Fish Sarciado) to popularne, proste filipińskie danie. Smażona najczęściej w całości ryba, , duszona jest następnie w sosie pomidorowym, najczęściej z cebulą i przyprawami.

Ja zrezygnowałam z duszenia, bo lubie chrupiącą skórkę,więc po prostu polałam usmażone w woku ryby sosem wykonanym według poniższego przepisu. By przygotować wersję klasyczną, usmażoną rybę należy przełożyć na patelnię z gotowym sosem i dusić przez około 5 minut.

Gotowe danie przed podaniem posypujemy świeżą pietruszką lub kolendrą.

Czytaj dalej

Reklamy

Czerwiec 24, 2014 - Posted by | kuchnia filipińska, o jedzeniu i piciu, ryby | , ,

Brak komentarzy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: