Monikucha online

Bok choy stir fry

Stir fry, miękka, lekko chrupiąca kapusta  z dodatkiem czosnku i chili. Doskonały dodatek do chińskich dań mięsnych i rybnych.

wersja do druku

Stir fry bok choy

Składniki: (4 porcje)

  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 1 mała papryczka chili, drobno pokrojona
  • 2 łyżeczki soli
  • 750g bok choy lub kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie:

Rozgrzej wok i dodaj olej. Jak olej nabierze bardzo wysokiej temperatury (prawie zacznie się palić), dodaj czosnek, chili i sól. Stir fry przez 15 sekund i dodaj kapustę pekińską lub bok choy. Stir fry przez 3-4 minuty, aż liście lekko zmiękną i dodaj 2 łyżki wody. Stir fry przez kolejne 2 minuty. Kapusta powinna być miękka i lekko chrupiąca.

ZOBACZ RÓWNIEŻ

  

Reklamy

Luty 16, 2012 - Posted by | dodatki obiadowe, kuchnia chińska, o jedzeniu i piciu | , ,

1 komentarz »

  1. Toz to najslodsza slodycz dzisiaj dla mnie. Wole takiego pak-choya niz 10 paczkow. Tylko, ze dysponuje nim tylko w jesieni, pod warunkiem, ze sobie posadze na dzialce.

    Komentarz - autor: thiessa | Luty 16, 2012 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: