Monikucha online

Pesto z kolendry

Pesto z kolendry, z dodatkiem pietruszki i nerkowców. Doskonały dodatek do makaronu, pizzy czy ryby.

wersja do druku

Pesto z kolendry

Składniki:

  • 1 duży pęczek kolendry
  • ½ pęczka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • ¼ szklanki oliwy
  • ¼ szklanki nerkowców
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka soku z limonki

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i ucieramy na gładką masę.

ZOBACZ  RÓWNIEŻ

   

Advertisements

Luty 9, 2012 - Posted by | dodatki obiadowe, dressingi, dipy i sosy, wegetariańskie | ,

4 komentarze »

  1. Niedawno odkryliśmy kolendrę na nowo, to pesto musi być pyszne 🙂

    Komentarz - autor: boregi | Luty 9, 2012 | Odpowiedz

  2. Uwielbiam pesto. Muszę się zabrać za wersję z kolendry.

    Komentarz - autor: kabamaigaa | Luty 9, 2012 | Odpowiedz

  3. Jaki ma piękny kolor, kolendry chyba jeszcze nie jadłam, chętnie wypróbuję 🙂

    Komentarz - autor: kuchenny bałagan | Luty 10, 2012 | Odpowiedz

  4. […] można zaserwować na wiele sposób. Ja podałam rybę przełożoną ciastem filo z dodatkiem pesto z kolendry i owocem mango pokrojonym w […]

    Pingback - autor: Ceviche z kokosowym dressingiem « Monikucha online | Luty 29, 2012 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: