Monikucha online

Serowy słodki lukier

Kolejny chłodny dzień za oknem, więc dla poprawy humoru proponuje słodki wpis 🙂 Lukier z kremowego serka filadelfia do dekoracji babeczek, tortów czy placków.

Esencję waniliową możemy zastąpić naszym ulubionym likierem, dopasowując smak do rodzaju wypieku.

Przygotowuje się go szybciutko i można przechowywać w lodówce, w zamkniętym pojemniku, do 2 dni.

Składniki :

  • 225g serka filadelfia
  • 120g miękkiego masła
  • 250g cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej

Przygotowanie:

W misce za pomocą miksera ubijamy serek z masłem, dodajemy wanilię i cukier puder (po ½ szklanki na raz). Przed podaniem trzymamy w lodówce.

ZOBACZ  RÓWNIEŻ:

           

Reklamy

Maj 30, 2010 - Posted by | o jedzeniu i piciu, sery, słodkości | ,

Brak komentarzy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: