Monikucha online

Omlet z serem gorgonzola, boczkiem i gruszkami

Dzisiaj propozycja na pyszne i pożywne śniadanie, czyli omlet z dodatkami. Lekko kwaskowe gruszki zamarynowane w occie świetnie komponują się smakowo ze słonawym boczkiem i kremowym serem gorgonzola, a orzechy nadają delikatnej chrupkości. Danie niezawodnie wprawia w dobry humor już od rana🙂

Składniki: (1 omlet)

  • 2 jajka, lekko ubite
  • 1 łyżka masła
  • ser gorgonzola
  • gruszki w occie
  • podsmażony boczek
  • posiekane orzechy

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy jajka i smażymy tak jak naleśniki. Gdy spód się zetnie, a góra będzie jeszcze lekko płynna dodajemy na wierzch ser gorgonzola, gruszki pokrojone w kostkę i boczek w ilościach według uznania. Dodatki powinny się lekko wtopić w jajka. Za pomocą łopatki składamy omlet w pół i podsmażamy jeszcze chwilę uważając, aby nie przypalić spodu. Gotowy omlet zsuwamy na talerz i podajemy🙂

 

Źródło

ZOBACZ  RÓWNIEŻ:

   

Maj 6, 2010 - Posted by | jajka, o jedzeniu i piciu, sery, śniadania |

3 komentarzy »

  1. Bardzo ekskluzywna propozycja🙂 Super pomysł na omlet.

    Pozdrawiam🙂

    Komentarz - autor: kasiaaaa24 | Maj 6, 2010 | Odpowiedz

  2. Moniko gruszki i gorgonzola to cudowne połączenie, mniam

    Komentarz - autor: Nobleva | Maj 6, 2010 | Odpowiedz

  3. mmm te gruszki! ale mnie to zaintrygowało!

    Komentarz - autor: Paula | Maj 6, 2010 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: