Monikucha online

Serowe paluszki

Szybka propozycja na imprezową przekąskę, gdy nie do końca mamy ochotę na standardowe chipsy, czy chrupki. Paluszki świetnie smakują z sosem pomidorowym i tak właśnie je podałam, ale jeżeli chodzi o sos pole do popisu jest szerokie i z pewnością warto poeksperymentować🙂

Składniki:

  • 200g masła
  • 3 szklanki startego żółtego sera
  • 1 ¾ szklanki mąki
  • 1/8 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki  pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 220ºC.

Z podanych składników ucieramy ciasto, które dzielimy na mniejsze części. Każdą część rolujemy rozwałkowujemy na kwadrat, z którego wycinamy paski i grubości około 1 cm. Przekładamy na wysmarowaną wcześniej blachę i pieczemy w 220ºC przez 8 minut lub dopóki zbrązowieją. Lekko studzimy przed podaniem.

ZOBACZ RÓWNIEŻ

     

Marzec 26, 2010 - Posted by | o jedzeniu i piciu, sery, wegetariańskie, zakąski | , ,

3 komentarzy »

  1. mniam! wyglądają przepysznie:))

    Komentarz - autor: ilka_86 | Marzec 26, 2010 | Odpowiedz

  2. Fajnie wyglądają! Trochę jak długie frytki;-)

    Komentarz - autor: grumko | Marzec 27, 2010 | Odpowiedz

  3. Oh yummy! You’re right, they seem like a great alternative to the usual greasy chips.

    Komentarz - autor: Angelica | Marzec 27, 2010 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: