Monikucha online

Półmisek włoskich antipasti

Wkrótce nadejdzie długo oczekiwany przez nas dzień wyjazdu do naszego rodzinnego, kochanego miasta – Poznania.  Po ciężkich pierwszych styczniowych tygodniach pracy wyczekuję  z utęsknieniem tych paru wolnych dni. Wizyta będzie jak zwykle bardzo intensywna, wypełniona spotkaniami z rodziną i przyjaciółmi. W wyobraźni czuję już zapach domowych potraw mojej mamy i smak golonki przygotowanej przez teściową. Znów pozwolę się nieco porospieszczać, to ogromny plus tych domowych odwiedzin. Półmisek  antipasti prezentowany poniżej jest wynikiem szybkiego przedwyjazdowego przeglądu zapasów lodówkowych i braku czasu na realizację bardziej skomplikowanych przepisów🙂

Składniki:

  • prosciutto
  • kiełbasa chorizo
  • salami
  • zielone oliwki
  • ser stilton
  • ser gouda
  • cebula
  • papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • kapary
  • pita bread
  • humus
  • kapary
  • mieszanka sałat: rocket, rzymska
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Zaaranżować wszystkie składniki na talerzu, skropić oliwą z oliwek i delektowac się ucztą🙂

  

Styczeń 17, 2010 - Posted by | o jedzeniu i piciu, sałatki, sery, zakąski |

1 komentarz »

  1. Nie ma to jak półmisek antipasti. Pozdrawiam:)

    Komentarz - autor: nobleva | Styczeń 20, 2010 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: