Monikucha online

Nadziewane pieczarki

Były sobie pieczarki w mojej  lodówce,a  pomysłu na nie żadnego. Nie pozostało chyba nic innego, jak tylko wymyślić farsz, a przy tym nadziewane pieczarki dealnie nadają się na przystawkę. Po szybkim przeglądzie, w lodówce  znalazłam: serek filadelfia, szynkę gotowaną  i żółty ser. Uff, pieczarki uratowane 😉

Składniki:

  • 6 pieczarek, umytych i obranych
  • 3 duże łyżki serka filadelfia
  • ok 50 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
  • ½ główki cebuli, drobno pokrojonej
  • 1-2 łyżeczki chrzanu
  • Starty żółty ser, około 3 łyżek
  • Sól, pieprz, chili do smaku
  • Kilka orzechów, drobno posiekanych
  • Szczypta bułki tartej do posypania

Przygotowanie:

Przede wszystkim ilość składników można zmieniać, jak ktoś woli bardziej serowe, można dodać więcej sera.

Rozgrzewamy piekarnik do 180ºC.

Cebulkę karmelizujemy. Mieszamy wszystkie składniki, zostawiając trochę żółtego sera na posypkę. Wypełniamy pieczarki masą serową, posypujemy na wierzchu serem, bułką tartą i papryką. Smacznego 🙂

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

      

Advertisements

Listopad 28, 2009 - Posted by | grzyby, o jedzeniu i piciu, zakąski | ,

8 komentarzy »

  1. Pysznie. 🙂 Już nie mówiąc, że uwielbiam faszerowane pieczarki. :-))

    Komentarz - autor: Krokodyl | Listopad 28, 2009 | Odpowiedz

  2. Zabawnie wyglądają. Wcale nie widać, że to po prostu pieczarki. 🙂

    Komentarz - autor: poswix | Listopad 28, 2009 | Odpowiedz

  3. Nice mushrooms! I always have problems baking mushrooms because it holds so much liquid, turning everything wet. The cream cheese stuffing sounds delish!

    Komentarz - autor: anjelikuh | Listopad 28, 2009 | Odpowiedz

  4. Anjelikuh, I see your polish is getting better and better:)

    Krokodyk, ja tez lubie faszerowane pieczarki i robie je zdecydowanie za rzadko 🙂

    Poswix, lubie jedzenie co mnie rozbawia 🙂

    Komentarz - autor: Monikucha | Listopad 29, 2009 | Odpowiedz

  5. fajny pomysl! u mnie faszerowane pieczarki obowiazkowo na stole podczas Wielkiejnocy, ale tak ladnie kusisz, ze pewnie zrobie szybciej! 🙂

    Komentarz - autor: cudawianki | Listopad 29, 2009 | Odpowiedz

  6. Fajna ta Twoja pieczarka z ogonkiem 😉 ja tez mam takie zimujące w lodówce pieczarki… musze je nadziać ;)))

    Komentarz - autor: Cytryna | Listopad 29, 2009 | Odpowiedz

  7. Uwielbiam takie pieczareczki 😉 Niebo w gębie, to chyba jedno z moich najulubieńszych dań.

    Komentarz - autor: Dziwnograj | Grudzień 1, 2009 | Odpowiedz

  8. […] wpisy Grzybowe palmierySałatka cezara z MeksykuDip z awokado czyli guacamole Nadziewane pieczarkiDeska serów dla dwojgaTinga de pollo – nadzienie z kurczaka do tostadasSzaszłyki z kurczaka w […]

    Pingback - autor: Ziemniaczane koszyczki w sylwestrową noc « Monikucha online | Grudzień 30, 2009 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: