Monikucha online

Kanapeczki z łososia

kanapki z lososiaKanapki z łososia powstały z resztek po sushi i idealnie się z sushi komponowały.  Nie ma na nie konkretnego przepisu , wszystko zależy co nam do głowy przyjdzie. Jedynie co potrzebujemy to kawałek łososia, który obtoczyłam w pieprzu, ostrej papryce i drobno pokrojonym szczypiorku. Wrzuciłam na mocno rozgrzaną patelnie grilową i podsmażylam dosłownie pół minuty  z każdej strony (tak, aby środek ryby pozostał surowy). Łososia pokroiłam na małe kawałki, posmarowałam serkiem Filadelfia, dodałam kawałek zielonego ogórka i przepasałam szczypiorkiem. Gotowe 🙂 Ryby nie soliłam, ponieważ maczałam ją potem w sosie sojowym.

kanapki z lososia (1)

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

chińskie pierożki   sushi   Goma Ae  kanapki (2)

Reklamy

Październik 20, 2009 - Posted by | o jedzeniu i piciu, ryby, sushi, wegetariańskie, zakąski | , , ,

4 Komentarze »

  1. i jeszcze jajko na twardo do tego, pycha

    Komentarz - autor: aga-aa | Październik 20, 2009 | Odpowiedz

  2. jak się ładnie trzyma szczypiorek 🙂

    P.S. fajny pomysł na łososia

    Komentarz - autor: Nina | Październik 20, 2009 | Odpowiedz

  3. Aga, nastepnym razem probuje z jajkiem 🙂
    Nina, jak wrzucisz szczypiorek do wrzatku na kilka sekund i do lodowatej wody, bedzie miekki i sprezysty 🙂

    Komentarz - autor: Monikucha | Październik 23, 2009 | Odpowiedz

  4. mniam 🙂

    Komentarz - autor: paraphrase70 | Październik 28, 2009 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: