Monikucha online

Ravioli ze szpinakiem i mozzarellą w kwaśnym sosie śmietanowym.

 

ravioli (2)Jestem ostatnio bardzo zabiegana i nie mam czasu na kulinarne eksperymenty (co powoli zaczyna mi przeszkadzać).  Będąc ostatnio w sklepie wypatrzyłam gotowe ravioli ze szpinakiem i serem mozzarella.  Nie jestem  fanem gotowych potraw, ale czasami nie mam wyjścia.   Ravioli wyglądały apetycznie, a  ja byłam głodna więc  wylądowały w koszyku. Teraz już tylko pozostało wymyśleć jakiś sos.   Szybki przegląd lodówki i zamrażarki i sos gotowy 🙂

  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 4-5 plastry boczku, pokrojone w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 100 g startego żółtego sera
  • parmezan i ostra papryka do posypania

W garnku na łyżeczce oliwy podsmażyłam cebulę i dodałam boczek.  Wszystko razem porządnie wysmażyłam, tak, że z boczku zostały prawie skwarki. Zalałam to kwaśną śmietaną, dodałam żółtego sera i zagotowałam.

W międzyczasie ugotowałam ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzuciłam ravioli do garnka z sosem i wszystko wymieszałam razem. Przełożyłam na talerz, posypałam parmezanem i ostra papryką . Super dobre danie gotowe w 15 minut!

ravioli (1)       

ravioli

 

ZOBACZ   RÓWNIEŻ

lasagna                  zupa z szynką i białą fasolką

Advertisements

Sierpień 25, 2009 - Posted by | kuchnia śródziemnomorska, makaron, o jedzeniu i piciu | ,

2 komentarze »

  1. czasem i zwykłe półprodukty można zamienic w pyszne danie 🙂

    Komentarz - autor: asieja | Sierpień 26, 2009 | Odpowiedz

  2. ale swietne ravioli! 🙂

    Komentarz - autor: cudawianki | Sierpień 26, 2009 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: