Monikucha online

Chłodnik z melona z imbirem i szynką parmeńską

chlodnik z melona

 Pogoda sama zmusza nas do szukania ochłody.  Chłodniki z reguły są szybkie i proste, ale ten wybija się na prowadzenie. 10 minut i 30 minut w lodówce i masz gotowe wykwintne i orzeźwiające danie.  Spróbujcie sami 🙂

 

Składniki:

  • miąższ z 2 melonów Gallo
  • sok z cytryny do smaku
  • 4 plasterki marynowanego imbiru
  • 8 listków świeżej bazyli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • sól i biały pieprz do smaku

Przygotowanie:

3/4 melona zmiskować z sokiem z cytryny, imbirem, oliwą, solą i pierzem. Schłodzić w lodówce. W miseczce ułożyć kulki melona i szynkę parmeńską i zalać chłodnikiem.  Udekorować bazylią.

Reklamy

Sierpień 12, 2009 - Posted by | o jedzeniu i piciu, zupy | ,

1 komentarz »

  1. bardzo fajnie brzmi, mam podobny przepis na zupę z mango, ale jeszcze nie robiłam, tez z imbirem

    Komentarz - autor: aga-aa | Sierpień 25, 2009 | Odpowiedz


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: